11 - v 39

Nu är vi i v 39, närmare bestämt 38+2 och vad händer då?


Kroppen
Bestäm dig för att du är klar att föda ditt barn! Nu är du klar med förberedelser och du är redo. Känslomässigt känner man ofta blandade känslor, man är otålig samtidigt som man kan känna rampfeber.
Livmodertappen har i regel börjat mogna och mjukats upp för att underlätta förlossningsarbetet, i vissa fall försvinner den helt. Slemproppen kan lossna, men det är ingen garanti att förlossningen är på gång. Om den lossnar i tidigt skede kan den till och med återbildas. Slemproppen bildas i vecka fyra för att skydda ingången till livmoderhalsen. Den kan vara alltifrån genomskinlig i en geléaktig konsistens till brun-, röd- eller grönfärgad. Den kan även komma ut i små omgångar och vissa märker inte ens av den.


Barnet
Det duniga hår som hittills täckt barnets hud försvinner och hudens rynkor är utslätade. Barnets avföring "mekonium" som samlats i tarmarna består av en blandning av lanugohår, gallpigment, utsöndringar från matsmältningssystemet och celler från tarmväggen. Barnet förbereder sig att födas genom att samla på sig extra mycket energi för att klara sig under förlossningen och de första levnadsdygnen innan mjölkproduktionen kommit igång.



Kom ut nu min lilla prinsessa, jag längtar så mycket efter dig!!!

Kommentarer
Postat av: Mamma (Mormor)

Ja, det gör vi ju allihop.............

Väntar med spänning!

2010-09-13 @ 06:19:15
Postat av: Mamma (Mormor)

Längtar gör vi allihop nu,

Längtar o väntar med spänning!

2010-09-13 @ 06:20:14
Postat av: Emelie Petersson

håller med mormor, nu får prinsessan komma ut till världen! vi vill ju träffa underverket! :)

2010-09-13 @ 08:55:47
URL: http://emeliepeterson.blogspot.com/
Postat av: sandra

Ja nu är det dags tycker jag!! :) Tänk vad ni längtar, och tänkt då vad JAG längtar som gått och burit den här bullen i snart 9 månader.. Men det har varit underbart också :D

2010-09-13 @ 18:52:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0